Powered By Blogger

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πρόσκληση μελών Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς




ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε
ΔΟΪΡΑΝΗΣ 56 ΚΙΛΚΙΣ 611 00
   Τηλέφωνο 23410 29690, 28705 - Fax: 23410 28705
e –mail : epimorf@otenet.gr


                                                                                     
Θέμα: Προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία  «Μέτρα για την βελτίωση της Ασφάλειας και της Υγείας των εργαζομένων κατά την εργασία»,σε όλες τις επιχειρήσεις ο εργοδότης έχει υποχρέωση να παρέχει στους εργαζομένους υπηρεσίες προστασίας και πρόληψης, δηλαδή υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας.
Στις επιχειρήσεις της κατηγορίας επικινδυνότητας Β και Γ τεχνικός ασφαλείας μπορεί να αναλάβει και ο ίδιος ο εργοδότης εφόσον επιμορφωθεί κατάλληλα και – για τις επιχειρήσεις Β κατηγορίας – πληροί ορισμένες προϋποθέσεις.
Η Επιμορφωτική Κιλκίς, έχει ήδη εκπαιδεύσει περισσότερους από 600 εργοδότες του νομού μας σαν Τεχνικούς Ασφαλείας και οι εν λόγω επιχειρηματίες απαλλάχθηκαν από την ετήσια επιβάρυνση της ανάθεσης των καθηκόντων σε τρίτο. Επιπλέον, η Επιμορφωτική Κιλκίς προσφέρει έκπτωση 10/% σε Συλλόγους  ή ομάδες άνω των 15 ατόμων.
Σε επιχειρήσεις της Β Κατηγορίας επικινδυνότητας οι ώρες επιμόρφωσης είναι 35 - 7 ημέρες και το κόστος ανά άτομο 160 ευρώ
Σε επιχειρήσεις Γ Κατηγορίας επικινδυνότητας οι ώρες επιμόρφωσης είναι 10 - 2 ημέρες και το κόστος  ανά άτομο 85 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Με εκτίμηση
Σαμαρά Σούλα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΔΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
¨     ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
¨     ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΔΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ
που ασχολούνται με την παρασκευή, συσκευασία, αποθήκευση, διακίνηση τροφίμων και ποτών (εστιατόρια, ψητοπωλεία, πιτσαρίες, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, κάβες ξηρών καρπών, οπωροπωλεία, καφεκοπτεία, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (ζαχαροπλαστεία, καφέ μπαρ, καφενεία, χώροι εκδηλώσεων, κ.α.), καντίνες, μικροπωλητές, πώληση πόρτα-πόρτα, πρατήρια άρτου, αρτοποιεία, καταστήματα ψιλικών, περίπτερα, κλπ.)

Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμ. Υ1γ/ΓΠ/οικ. 96967  -
Υπουργείο Υγείας (ΦΕΚ 2718/ τ.Β’ /08.10.2012)
«Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και άλλες διατάξεις».

ΜΕ ΘΕΜΑ
«ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»:
Βάσει του Άρθρου 9 της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης είναι υποχρεωτική πλέον η εκπαίδευση όλων όσων εμπλέκονται με τον χειρισμό τροφίμων και με θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας  Τροφίμων.
Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ μον.ΕΠΕ  οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και εργαζόμενους επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, καθώς και σε όσους είναι σε διαδικασία ίδρυσης /αδειοδότησης νέας επιχείρησης τροφίμων και ποτών, ώστε να πληρούνται οι όροι και να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη συμμόρφωση με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία. 
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ακολουθούν  εξετάσεις πιστοποίησης, οι οποίες καθορίζονται και διενεργούνται από τον ΕΦΕΤ.
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΠΙΠΕΔΟ: Επίπεδο 1 – Χειριστές Τροφίμων
Διάρκεια:10 ώρες (2 ημέρες)
Υλοποίηση: πιστοποιημένες αίθουσες της «Επιμορφωτικής Κιλκίς», αμέσως μόλις συμπληρωθεί τμήμα καταρτιζομένων:
¨       Δοϊράνης 56, 61100 Κιλκίς / 2341028705, 2341029690
¨       Εθνικής Αμύνης 37, Πολύκαστρο /2343097340
Κόστος Συμμετοχής:109€/άτομο (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κόστος εξετάσεων του ΕΦΕΤ που ανέρχεται σε 40€ /άτομο). Σε περίπτωση συμμετοχής περισσότερων, του ενός, ατόμων από μια επιχείρηση, το κόστος συμμετοχής θα μειωθεί.
Σε κάθε ενδιαφερόμενο που θα εγγραφεί σε τμήμα εκπαίδευσης, δίνεται από το ΚΕΚ Βεβαίωση  Συμμετοχής στο πρόγραμμα, η οποία ισχύει για έξι μήνες ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία αδειοδότησης της επιχείρησης.
Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής:
Σαμαρά Σούλα, Δευτέρα-Παρασκευή  9:00π.μ.-14:30μ.μ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Όταν ψωνίζεις από μια μικρή τοπική επιχείρηση,δεν βοηθάς ένα υψηλόβαθμο στέλεχος να αποκτήσει και τρίτο εξοχικό.Βοηθάς ένα κοριτσάκι να συνεχίσει το μπαλέτο,ένα αγόρι να αγοράσει αθλητικά,μια μητέρα να γεμίσει το οικογενειακό τραπέζι,έναν πατέρα να πληρώσει το δάνειο,έναν φοιτητή να ολοκληρώσει τις σπουδές του.Υποστηρίξτε την μικρή επιχείρηση,είναι η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
 
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ