Powered By Blogger

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ


     Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος  Γουμένισσας

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ 2016 – 2017
(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)
Κυριακή
11-12-2016
11π.μ. – 6 μ.μ.
Πέμπτη
15-12-2016
9 π.μ. – 9 μ.μ.
Παρασκευή
16-12-2016
9 π.μ. – 9 μ.μ.
Σάββατο
17-12-2016
9 π.μ. – 6 μ.μ.
Κυριακή
18-12-2016
11 π.μ. – 6 μ.μ.
Δευτέρα
19-12-2016
9 π.μ. – 9 μ.μ.
Τρίτη
20-12-2016
9 π.μ. – 9 μ.μ.
Τετάρτη
21-12-2016
9 π.μ. – 9 μ.μ.
Πέμτπη
22-12-2016
9 π.μ. – 9 μ.μ.
Παρασκευή
23-12-2016
9 π.μ. – 9 μ.μ.
Σάββατο (Παραμονή Χριστουγέννων)
24-12-2016
9 π.μ. – 6 μ.μ.
Κυριακή (Χριστούγεννα)
25-12-2016
ΚΛΕΙΣΤΑ
Δευτέρα
26-12-2016
ΚΛΕΙΣΤΑ
Τρίτη
27-12-2016
9 π.μ. – 9 μ.μ.
Τετάρτη
28-12-2016
9 π.μ. – 9 μ.μ.
Πέμπτη
29-12-2016
9 π.μ. – 9 μ.μ.
Παρασκευή
30-12-2016
9 π.μ. – 9 μ.μ.
Σάββατο (Παραμονή Πρωτοχρονιάς)
31-12-2016
9 π.μ. – 6 μ.μ.
Κυριακή (Πρωτοχρονιά)
1-1-2017
ΚΛΕΙΣΤΑ
Δευτέρα*
2-1-2017
ΚΛΕΙΣΤΑ

·         06/01/2017 ΑΡΓΙΑ ( ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ)
·         *σε αντικατάσταση της Κυριακής 18/12/2016
·         Σύμφωνα µε τις διατάξεις του Ν4177/2013 την Κυριακή 18.12.2016 επιτρέπεται να είναι ανοιχτά µόνο τα καταστήματα που:
1. Έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού μέχρι 250 τ.µ.
2. ∆εν ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων (2 και πάνω καταστήματα), εξαιρουμένων των περιπτώσεων franchise
3. ∆εν λειτουργούν ως «κατάστηµα εντός καταστήµατος» (“shops-in-a-shop”)
4. ∆εν βρίσκονται σε Εµπορικά Κέντρα, ή σε εκπτωτικά καταστήματα outlet, ή εκπτωτικά χωριά.

To Δ.Σ. ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΣΕΕ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ



Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2016
Αρ. πρωτ : ΓΑ 6077
Προς
Ομοσπονδίες  μέλη ΕΣΕΕ
Εμπορικούς Συλλόγους
Έδρες τους

ΘΕΜΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ήδη δεχόμαστε πολλά ερωτήματα από Εμπορικούς Συλλόγους σχετικά με το τι ισχύει για τα φετινά Χριστούγεννα και τις Κυριακές του Δεκεμβρίου που είναι ανοιχτά τα καταστήματα, δεδομένου ότι η τελευταία Κυριακή του έτους, συμπίπτει φέτος με την ημέρα των Χριστουγέννων.  Στο πλαίσιο αυτό, που πρέπει όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι να γνωρίζουν, ώστε να διαμορφώσουν αντίστοιχα τα εορταστικά τους ωράρια, σας γνωστοποιούμε τα κάτωθι:
Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 ν. 4177/2013, όπως ισχύει σήμερα:
«Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές:
α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρόντος νόμου (σημείωση: τακτικών εκπτώσεων και ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων). Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.
β) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.
γ) Την Κυριακή των Βαΐων.
δ) Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.»
Όπως παρατηρούμε, η δυνατότητα μετάθεσης μίας Κυριακής λειτουργίας των καταστημάτων, σε περίπτωση σύμπτωσής της με αργία, επιφυλάσσεται μόνο στις πρώτες Κυριακές των εκπτώσεων, τακτικών και ενδιάμεσων και σε καμία άλλη περίπτωση. 
Άρα, η Κυριακή που συμπίπτει με την 25η Δεκεμβρίου (επίσημη αργία του κράτους σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 ΒΔ 748/1966) δεν μετατίθεται, ούτε μεταφέρεται, ενώ κατά σύμπτωση, η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί και την τελευταία Κυριακή του έτους, η οποία επίσης δεν μετατίθεται.
Δεδομένων αυτών, τα καταστήματα κατά τις φετινές γιορτές θα λειτουργήσουν μόνο κατά τις δύο Κυριακές προ των Χριστουγέννων, ήτοι στις 11 και 18 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. 
Την Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016 θα παραμείνουν κλειστά, ενώ η επόμενη Κυριακή, 1η Ιανουαρίου 2017 είναι -ούτως ή άλλως- εκτός των ρυθμίσεων του νόμου και ως εκ τούτου, δεν τίθεται κανένα θέμα λειτουργίας των καταστημάτων την ημέρα αυτή. Επίσης, όπως παραδοσιακά και εθιμικά γίνεται, στις 2 Ιανουαρίου, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου  θα είναι κλειστά. 
Σας παρακαλούμε να κοινοποιήσετε άμεσα την παρούσα στα μέλη σας.  Η ΕΣΕΕ βρίσκεται στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

Βασίλης Κορκίδης                              Γιώργος Καρανίκας
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους επαγγελματίες για περιστατικά εξαπάτησης, μέσω της παραβίασης ροής επικοινωνίας μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Με τη μέθοδο «man in the middle», οι δράστες παρεμβαίνουν σε διαδικτυακές οικονομικές συναλλαγές και πείθουν τα θύματα να καταθέσουν χρήματα σε απατηλό λογαριασμό
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των προληπτικών της δράσεων, ενημερώνει τους επαγγελματίες, για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές εξαπάτησης, μέσω του διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, επιτήδειοι με χρήση της μεθόδου «man in the middle», παρεμβαίνουν σε τμήματα της επικοινωνίας μεταξύ συναλλασσόμενων επαγγελματιών και εμπόρων με επιχειρήσεις του εξωτερικού και τους πείθουν να καταθέσουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, διαφορετικούς από αυτούς που είχαν αρχικά συμφωνηθεί.
Πιο αναλυτικά, η μέθοδος δράσης για τη συγκεκριμένη μορφή απάτης είναι η ακόλουθη:
• Ο επαγγελματίας επικοινωνεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την προμηθεύτρια εταιρεία του στο εξωτερικό και συμφωνεί για την πραγματοποίηση συναλλαγής (πραγματοποίηση παραγγελίας και εξόφληση μέσω τραπεζικού λογαριασμού).
• Παράλληλα, ο δράστης υποκλέπτει, με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού ή άλλες εξειδικευμένες τεχνικές (λ.χ. καταγραφή δεδομένων επικοινωνίας μέσω μη ασφαλών συνδέσεων διαδικτύου ή αλίευση στοιχείων πρόσβασης στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τεχνικές « phishing »), το περιεχόμενο των συνομιλιών στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μεταξύ του εμπόρου και του προμηθευτή.
• Ακολούθως, ο δράστης, προσποιούμενος τον προμηθευτή, αποστέλλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον έμπορο, κάνοντας χρήση μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ομοιάζει, αλλά δεν ταυτίζεται, με αυτή που χρησιμοποιεί ο προμηθευτής (π.χ. promitheftiss@email.com αντί για promitheftis@email.com ), απαιτώντας, για διάφορους λόγους, η πληρωμή της παραγγελίας να γίνει σε διαφορετικό τραπεζικό λογαριασμό από αυτό που αρχικά συμφωνήθηκε.
• Ο έμπορος πείθεται και καταθέτει τα χρήματα στο νέο τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος ανήκει στον δράστη.
Σημειώνεται ότι αν ο έμπορος δεν αντιληφθεί εγκαίρως την απάτη, ενδέχεται ο δράστης να ζητήσει, με διάφορες προφάσεις, την καταβολή επιπλέον χρημάτων στον λογαριασμό του.
Κατόπιν των ανωτέρω, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακαλεί τους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που
διαπιστώσουν τέτοιου είδους περιστατικά, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους.
Ειδικότερα, συνίσταται στους επαγγελματίες:
• όταν τους ζητείται η καταβολή χρημάτων σε διαφορετικό τραπεζικό λογαριασμό από αυτό που χρησιμοποιούν συνήθως, να προβαίνουν σε επαλήθευση του αιτήματος, μέσω τηλεφωνικής ή άλλης επικοινωνίας με τον προμηθευτή,
• να αλλάζουν τακτικά τους κωδικούς πρόσβασης στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο και να χρησιμοποιούν τεχνικές αυθεντικοποίησης δύο βημάτων ( two - step verification ) για την είσοδό τους στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο,
• να χρησιμοποιούν προγράμματα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, τόσο στον υπολογιστή τους, όσο και στις φορητές συσκευές ( smartphones , tablets ), τα οποία να ενημερώνουν τακτικά,
• να εγκαθιστούν τις διαθέσιμες αναβαθμίσεις και ενημερώσεις / διορθώσεις ασφαλείας του λειτουργικού τους συστήματος και των προγραμμάτων και εφαρμογών που χρησιμοποιούν,
• να μην ανοίγουν συνδέσμους ( links ) που εμπεριέχονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματα κειμένου ( sms ) από αγνώστους, καθώς οι σύνδεσμοι αυτοί ενδέχεται να παραπέμπουν σε κακόβουλες ιστοσελίδες ή/και να προκαλούν την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού,
• να αποφεύγουν την εγκατάσταση προγραμμάτων και εφαρμογών από μη ασφαλείς πηγές,
• να αποφεύγουν τη σύνδεση σε μη ασφαλή ελεύθερα δίκτυα Wi - Fi , μέσω των οποίων μπορεί να γίνει υποκλοπή των δεδομένων επικοινωνίας τους,
• να χρησιμοποιούν ασφαλή και κρυπτογραφημένα κανάλια επικοινωνίας και
• να μην απαντούν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου τους ζητείται η αποκάλυψη των στοιχείων πρόσβασης ( username & password ) σε ηλεκτρονικούς τους λογαριασμούς (μέθοδος «phishing»).
Περισσότερες συμβουλές προστασίας και ενημερωτικό υλικό είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο http://cyberalert.gr/feelsafe
Υπενθυμίζεται ότι, για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά: 111 88
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω των εφαρμογών για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD & FEELSAFE
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ(ΕΦΕΤ).

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταρτιστεί στο ΚΕΚ/Κε.Δι.Βι.Μ.2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ  700 χειριστές τροφίμων επιπέδου -1σε Κιλκίς και Παιονία  και είναι σε διαδικασία εξετάσεων.
Οι εξετάσεις θα γίνουν το 2017 στο Κιλκίς σε αίθουσα που θα παραχωρήσει  η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ  και χρόνο που θα καθορίσει ο ΕΦΕΤ.
Όλοι οι καταρτιζόμενοι θα ενημερωθούν για τις ημερομηνίες των εξετάσεων.
Bάσει   Απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης  14708/17-8-2007-ΦΕΚ1616/τΒ/2007  η εκπαίδευση σε όσους εμπλέκονται με τον χειρισμό τροφίμων, είναι υποχρεωτική σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας  Τροφίμων και υλοποιείται μέσω της επίσημης εκπαίδευσης του ΕΦΕΤ (Ενιαίος φορέας ελέγχου τροφίμων).
Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ  οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε κάθε εργοδότη και εργαζόμενο μιας επιχείρησης τροφίμων που έρχεται καθ’οποιανδήποτε τρόπο σε επαφή με τρόφιμα.
Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίζουν οι χειριστές τροφίμων τους κινδύνους για τα τρόφιμα κατά την διάρκεια των παραγωγικών δραστηριοτήτων, και να  γνωρίζουν  θέματα στοιχειώδους υγιεινής των τροφίμων.
Στο τέλος του σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης  και το επίσημο πιστοποιητικό από τον ΕΦΕΤ μετά από εξετάσεις αξιολόγησης.
 


Για περισσότερες πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε Δευτέρα-Παρασκευή  9:00π.μ.-14:30μ.μ Τηλ.2341028705,29690φαξ:2341028705καΣαμαρά Σούλα